Een afspraak nodig? Contacteer ons!

Onze diensten

Preventieve diergeneeskunde

Voorkomen is beter dan genezen: dat geldt net zo goed bij dieren! Dankzij regelmatige controles en analyses houden we je dier gezond.

Klinisch onderzoek

Een klinisch onderzoek is een verzameling van onderzoeken die helpen om een diagnose te stellen: we vragen je naar klachten, eetlust, alertheid… van je dier, en doen een lichamelijk onderzoek.

Microscopie

Soms is een microscopisch onderzoek nodig. Onze praktijk bekijkt dan bijvoorbeeld urine, een uitstrijkje of huidschilfers van je dier onder de microscoop.

Bloeddrukmeting

Bloeddruk meten? We nemen onze tijd en doen dit in alle rust. Dankzij de nodige kennis en apparatuur doen we eenvoudig een betrouwbare meting van de bloeddruk.

Seniorscreening

Oudere dieren vragen specifieke zorg. Voor je senior dier is het nuttig om jaarlijks een seniorscreening te boeken. Je vermeldt dit best als je een afspraak maakt voor de jaarlijkse vaccinatie. We doen een algemene gezondheidscontrole en screenen op ouderdomskwaaltjes.

Chirurgie

Moet je huisdier een operatie ondergaan? Ook voor chirurgie kan je bij ons terecht. Je dier is in goede handen van een dierenchirurg.

Orthopedische chirurgie

Operaties aan botten en gewrichten, maar ook pezen, gewrichtsbanden… Dat kan nodig zijn bij bijvoorbeeld een breuk, maar ook bij heup- of knieproblemen.

Anesthesie

Moet je dier geopereerd worden, dan brengen we het onder narcose. Heel af en toe is narcose ook aangewezen bij een behandeling. Onze dienst anesthesie zorgt dat alles vlot verloopt tijdens de verdoving en volgt je dier op tot het weer wakker is.

Bloedanalyse

Een bloedanalyse kan ziektes of tekorten aan het licht brengen. Is een bloedanalyse nodig, dan nemen we een bloedstaal. Dat analyseren we vervolgens in ons eigen labo. Heel specifieke analyses worden door een gespecialiseerd labo uitgevoerd.

Echografie

Een echo is een eenvoudig en pijnloos onderzoek waarbij we via geluidsgolven een beeld vormen. Met een echografietoestel bekijken we bijvoorbeeld het hart, de organen, de halsstreek, de buik,...

Radiologie

Bij de radiologie maken we het inwendige van je dier zichtbaar maken door middel van röntgenstralen. Dit geeft ons onder andere een beeld van het skelet, longen, hart, buikorganen.

Echocardiografie

Een echocardiogram is een echo van het hart. Het geeft een goed beeld van de werking van het hart. Dat kan nodig zijn voor de opvolging en diagnose van een hartprobleem.

Oogonderzoek

Merk je veranderingen aan het oog van je huisdier: tranen, een waas, knijpen met de ogen, … ? Dan kunnen wij een oogonderzoek doen om te bepalen wat er aan de hand is.

Tandheelkunde

Dieren kunnen niet aangeven dat ze tandpijn hebben. Daarom is een gebitscontrole van tijd tot tijd aangewezen. Zo kunnen we problemen meteen aanpakken.

Dermatologie

De dienst dermatologie houdt zich bezig met de huid, vacht en nagels van je dier. We behandelen huidziekten, maar ook allergieën, jeuk, kale plekken, parasieten,...

Voedingsadvies en begeleiding

Het belang van goede voeding voor de gezondheid van je dier is niet te onderschatten. We geven je graag voedingsadvies en begeleiden je. Heeft je huisdier diarree of moet het overgeven? Of heeft je dier jeuk, nierproblemen, gewrichtsproblemen, …? Ook dan kan dieetadvies soelaas bieden.

Balie

Zit je met een vraag over de voeding van je huisdier? Niet zeker over de medicatie? Kom langs aan de balie tijdens de openingsuren. We zijn er voor je voor advies, opvolging en aankopen..

Hospitalisatie

Soms is het nodig je dier even op te nemen in de praktijk. We doen er alles aan om de hospitalisatie zo comfortabel en stressloos mogelijk te laten verlopen voor je huisdier.

Online diensten

We bieden heel wat diensten digitaal aan: maak een afspraak online, of volg het dossier van je huisdier op. Via de mijndieren-app bestel je ook eenvoudig voeding en medicatie. Bovendien krijg je handige herinneringen als het bijvoorbeeld tijd is om te ontwormen, ontvlooien, …

Lid van boa, vets for vets

Wij zijn lid van boa, een netwerk van onafhankelijke dierenartsen. Samen versterken we elkaar, elk vanuit onze eigen expertise. Dat maakt dat jij bij een boa dierenarts kan rekenen op verzorging van topkwaliteit.

Hond

Medische zorg nodig voor je trouwe viervoeter, of nood aan gezondheidsadvies? Wij staan klaar voor alle honden, groot en klein!

Kat

Ook voor je kat ben je hier aan het juiste adres. Van kitten tot senior: we omringen jouw kat met de beste zorgen.

Knaagdieren

Een knaagdier in huis? Kom naar ons voor de vaccinatie, gezondheids- en voedingsadvies, medische zorg voor je knaagdier. We zijn er voor cavia, hamster, rat, muis, chinchilla, gerbil, ….

Konijn

Ook met je konijn kan je bij ons terecht. Is het tijd voor de vaccinaties? Heb je vragen over de voeding? Of is je konijn ziek? Maak nu een afspraak!

Kip

Een kip kan een bijzonder huisdier zijn die ook af en toe medische hulp nodig heeft. We staan klaar om jouw hobby-kip te verzorgen.

Fret

Een fret als huisdier is erg populair. Ook fretten vragen aandacht en verzorging. Kom gerust langs voor advies rond voeding en verzorging, vaccinatie en gezondheid.

Huisbezoeken

Is het niet mogelijk om langs te komen op de praktijk? Vraag dan een huisbezoek aan. We helpen je huisdier graag op afspraak bij je thuis. Weet wel dat niet alle onderzoeken thuis mogelijk zijn. Ook is het voor sommige dieren net beter om op consult te komen in de praktijk. Vraag ons gerust om advies!

Spoedgevallen

Voor dringende gevallen is er onze spoedgevallendienst. Is je dier in nood of maak je je ernstige zorgen, contacteer ons dan en vermeld dat het om een spoedgeval gaat.

Webshop

Van gebitsverzorging tot voeding, van nagelkniptang tot shampoo: je koopt alles voor je huisdier makkelijk via de webshop. De boa webshop biedt kwaliteitsvolle producten, geselecteerd door dierenartsen.

Euthanasie

Euthanasie of het laten inslapen van je allerliefste huisdier is natuurlijk geen gemakkelijke beslissing. We doen dit stap voor stap samen met jou, en zorgen voor een sereen afscheid.

Consultatie

Onze praktijk is open voor gewone consultaties. Bij elke consultatie krijgt jouw dier een volledig klinisch onderzoek. Lees hoe je een afspraak maakt, en wat onze tarieven zijn.

Verloskunde

Een nestje op komst? We begeleiden je huisdier om de kleintjes vlot op de wereld te zetten, en adviseren je om de kersverse baby’s een vlotte start te geven.

Spoeddienst

Dringende medische zorg nodig voor je dier? Contacteer dan onze spoeddienst.

Inwendige geneeskunde

De inwendige geneeskunde is een brede discipline, want het gaat om de geneeskunde van inwendige ziekten en organen. Inwendige problemen bij je huisdier kunnen te maken hebben met maag, darmen, longen, nieren, hersenen, etc.

Cardiologie

De cardiologie kijkt naar alles wat te maken heeft met het hart. We sporen hartproblemen of hartletsels op, luisteren naar het hart en maken eventueel een echocardiogram. Zo kunnen we tijdig de ideale behandeling starten.

Perfect fit harnas

Een goed passend harnas kan een groot verschil maken voor je hond. Het perfect fit harnas is comfortabeler voor je hond dan een leiband, en is volledig verstelbaar en aanpasbaar. Het harnas geeft je hond een veilig gevoel en is makkelijk aan en uit te doen. Ontdek het hier.

Neurologie

In de neurologie focussen we op het zenuwstelsel. Veranderde er iets in de motoriek van je dier? Heeft je hond of kat misschien epileptische aanvallen? Neurologisch onderzoek kan opheldering brengen.