Een afspraak nodig? Contacteer ons!
Een goede voeding is belangrijk voor de gezondheid van je huisdier.
Dat weerspiegelt zich in hun algemene conditie, uitzicht van vacht, huid en tanden, werking van spijsverteringsstelsel, spieren enzovoort.
In die zin kan voeding een belangrijke preventieve rol hebben, om bepaalde aandoeningen zoals obesitas, manken, suikerziekte… te voorkomen of vertragen.
Bijvoorbeeld een hond die pas gecastreerd/gesteriliseerd is, of een pup van een groot hondenras met een (te) snelle groei.

Welke voeding voor welk dier het beste is, is erg afhankelijk van dier tot dier.
Ze hebben elk hun eigen levenswijze, metabolisme, spijsvertering.

Ook zijn er grote verschillen tussen de rassen onderling, bepaalde erfelijke gebreken kunnen maken dat een bepaalde voeding beter is voor hen.

Naast een preventieve werking kan voeding ook therapeutisch werken bij verschillende aandoeningen.
Zodanig dat in sommige gevallen enkel een aanpassing van de voeding voldoende kan zijn om het dier te genezen
We denken hierbij aan suikerziekte, gewrichtsaandoeningen, schildklierproblemen….

Uiteraard is dit niet altijd zo, en is medicatie dikwijls vereist. Maar ook in die gevallen is de voeding een onmisbaar element in de behandeling. Denken we hier bijvoorbeeld aan nier- en leveraandoeningen, allergieën.

We houden wel best in ons achterhoofd dat veranderen van voeding meestal niet wil zeggen dat het dier de dag erna plots beter is.
Voeding aanpassen wil ook zeggen dat het lichaam zich moet aanpassen, en dit neemt enige tijd, weken tot maanden, in beslag.
Kortstondig en frequent veranderen van voeding is daarom ten sterkste af te raden. Consequent zijn is van groot belang om het gewenste resultaat te behalen.

Onze rol als dierenarts kan belangrijk zijn in de keuze naar de beste voeding voor jouw huisdier. We geven jullie graag advies, rekening houdend met de kenmerken eigen aan je huisdier en/of zijn medische achtergrond.

Heeft u vragen?

    Raadplegingen

    Maak makkelijk online een afspraak voor een raadpleging via de afsprakenpagina van Radius op mijndieren.eu
    Maak een afspraak